renovatie sluitwachterswoning - Sjouke Westhoff Architect

Renovatie Sluiswachterswoning

Duurzame renovatie oude sluiswachterswoning bij het stuwen complex Vechterweerd. De oude sluiswachterswoning wordt geconserveerd en terug gebracht in originele staat. De uitbreiding realiseert in een kamer met zicht op de Overijsselse Vecht. De ‘Vechtkamer’, opgetrokken uit staal, verwijst naar de industriële architectuur en de materialisatie van het stuwencomplex.  

Na de renovatie is deze monumentale woning in voor gebruik door het Waterschap Drents Overijsselse Delta, maar zeker ook door de omgeving: onze noabers genaamd. Zodoende fungeert de sluiswachterswoning als een belangrijk informatiepunt en als visitekaartje voor het gebied.

Dalfsen 2018

Renovatie Dienstwoning - Sjouke Westhoff Architect
Renovatie Sluiswachterswoning - Sjouke Westhoff Architect