#abz16 - Sjouke Westhoff Architect

Over de Brug
Architectuur Biënnale Zwolle

De Architectuur Biënnale Zwolle is een meerjarig ontwerp-experiment. Tot en met 2018 zoeken architecten, ontwerpers, onderzoekers, Zwollenaren en andere partners naar kansen voor een levendige en klimaatbestendige stad. Op vrijdag 24 juni is de aftrap met korte afwisselende lezingen, waarin wordt verteld welke ontwerpopgaven de stad wacht en hoe die op een verrassende, creatieve en inspirerende manier opgepakt kunnen worden.

10 Zwolse architecten hebben de handen ineengeslagen om tijdens de Zwolse Architectuur Biënnale op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2016 de stad een bijzondere architectonische beleving te geven. Een unieke samenwerking die met dit ‘bruggenproject’ een primeur beleeft. Ruimtes ontwerpen, plekken zorgvuldig vormgeven, van groot tot klein, dat is het vak van de architect!

De ontwerpen van de omgetoverde bruggen prikkelen de fantasie en laten je met andere ogen naar de brug en de omgeving kijken. De Pelserbrug wordt ingepakt met wit doek en omgetoverd tot ‘Kathedraal’, de Rodetorenbrug krijgt bovenop de brug een spiegelbeeld van de fragiele constructie eronder en het Kerkbrugje krijgt een compositie van lamellen die de blik van de voorbijganger zullen sturen en van de brug een soort uitzichttunnel maken.

Ontwerpteam: Hanneke Rinkel, Zelda Meeuwsen en Sjouke Westhoff

Zwolle 2016

 

abz16 - Sjouke Westhoff Architect
abz16 - Sjouke Westhoff Architect
abc - Sjouke Westhoff Architect