De Hoofdhof - Sjouke Westhoff Architect

De Hoofdhof

De bestaande wens tot meer ontmoetingen in de centrale hal van deze kerk, vroeg om een heldere functioneel ingreep.

De garderobe en keuken in de oude situatie zorgen voor botsende bezoekers. Door de garderobe aan de voorkant te plaatsen ontstaat er een heldere entree, zonder afbreuk te doen aan de karakteristieke vorm van de kerkzaal. De hal is een open ruimte voor ontmoetingen en de keuken heeft een eigen plek. De toiletten zijn in de gang, uit het zicht geplaatst.

De grote glazen puien zorgen voor een transparante entree naar de kerkzaal. De vergaderzaal is als ruimte goed bij de kerkzaal te betrekken. De markante lijst van de kerkzaal is met onderhoudsarm materiaal opnieuw bekleed.

Berkum 2008

De Hoofdhof - Sjouke Westhoff Architect
De Hoofdhof - Sjouke Westhoff Architect