Hervormd Centrum - Sjouke Westhoff Architect

Hervormd Centrum

Hoe een bestaand kerkgebouw uit de jaren 80 om te vormen tot een multifunctioneel centrum? Deze vraag is niet alleen in relatie tot vorm, maar ook zeker bouwtechnisch een uitdaging. De centrale hal scheidt de kerkzaal van de andere ruimtes. Door de entrees te verhogen, een extra verdieping en vide toe te voegen, ontstaat er een ruimtelijke verbinding. De extra verdieping is als een alzijdig volume terughoudend naar de piramidevorm van de kerkzaal. De keuken vormt met hout bekleed een warm accent, met daarnaast de centrale trap. Door duidelijke entrees is de kerkzaal te bereiken. De kerkzaal is een totale metamorfose ondergaan in materiaal, kleur, luchtbehandeling en licht.

Genemuiden 2014

Hervormd Centrum - Sjouke Westhoff Architect